Υγιεινή | Zelesse

Υγιεινή για κάθε γυναίκα

Η διατήρηση της καλής προσωπικής υγιεινής δεν είναι κάτι απλό. Για να προλάβετε ή εξαλείψετε τον  κνησμό και ενοχλήσεις στην κολπική περιοχή χρειάζεται κάτι  περισσότερο από απλή πλύση με  σαπούνι και νερό. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε, κάποιο ειδικό προϊόν για τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, καθώς και να αλλάξετε κάποιες συνήθειες που μπορεί να είναι ανθυγιεινές. Εάν εντοπίσετε κάποια ασθένεια που χρειάζεται θεραπεία, πρέπει να την εφαρμόσετε σωστά ώστε  να αποφευχθεί η μόλυνση από τη διάδοση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ειδικοί συστήνουν συχνά τη χρήση ενός καθαριστικού  χωρίς  σαπούνι και συντηρητικά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του κνησμού, ερεθισμού ή ερυθρότητας.

 

woman

Γυναίκες

Η κολπική χλωρίδα υφίσταται μεταβολές κατά τη διάρκεια ζωής της γυναίκας που οφείλεται στον ορμονικό κύκλο (επίπεδα οιστρογόνων), ο οποίος προκαλεί αλλαγές στο pH της γεννητικής περιοχής.

Έτσι βρίσκουμε διάφορα στάδια της ζωής των γυναικών όπου σε καθένα  ένα από αυτά απαιτείται  ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα της προσωπικής υγιεινής.

 

Εμμηνόπαυση

Οι ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο της  εμμηνόπαυσης συμβάλλουν με τρόπο τέτοιο ώστε οι γυναίκες να είναι επιρρεπείς  σε μολύνσεις. Για το λόγο αυτό οι γυναίκες σε αυτή την περίοδο της ζωής του θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές όσον αφορά τη φροντίδα της υγιεινής τους.